POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine www.astreja.com, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino www.astreja.com upravlja podjetje ASTREJA, Tezal, Teja Zaletelj s.p. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje naše spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z nakazilom na račun upravitelja Tezal, Teja Zaletelj s.p
  • po povzetju
  • s kreditnimi karticami
  • po predračunu

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (€). DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Naročanje

Naročanje poteka prek Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov info@astreja.com, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

POSTOPEK NAKUPA

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov, naročilo potrdi, oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

DOSTAVA NAROČENEGA BLAGA

Dostava

Blago bo odposlano v najkrajšem možnem času. Predviden rok dostave je 1-3 dni od oddaje naročila in velja za naročila oddana do 12. ure delovnega dne. Skupni dobavni rok naročila je enak najdaljšemu dobavnemu roku izdelka v vašem naročilu, ali po dogovoru. Na dan, ko vam bomo paket poslali, boste prejeli obvestilo o odpremi na vaš e-mail naslov, ki ste ga navedli ob nakupu.

V primerih prednaročil, vam izdelke dostavimo takoj po prejemu blaga in plačanem predračunu.

Stroški dostave in plačila za naročila v vrednosti nad 50 € so brezplačni. V nasprotnem primeru znaša strošek dostavek: 3,6 € (plačilo po predračunu) ali 4 € (plačilo po povzetju). Če izdelek potrebujete nujno do določenega datuma, vam svetujemo, da naročilo oddate dovolj zgodaj, v opombe pa dopišete, da gre za nujno dostavo, saj vas tako ob morebitnih zapletih lahko takoj kontaktiramo.

Odstop od pogodbe

Kupci, ki z naročenimi izdelki niso zadovoljni, lahko blago na svoje stroške v zakonskem določenem roku vrnejo, rok vračila blaga predstavlja 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi posest nad blagom. Ponudnik zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Ponudnik bo kupcu povrnil celoten znesek nakupa, potrošnik v primeru odstopa pogodbe krije stroške vračila blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Vračila vršimo na TRR kupca najkasneje v roku 14 dni od prejetega vrnjenega blaga. Vrnitev prejetega blaga podjetju, v roku za odstop od pogodbe, se šteje za odstop od pogodbe.

REKLAMACIJA

Izdelka po 7 dneh od nakupa, ni mogoče vrniti brez utemeljenega razloga. V kolikor je razlog za vračilo reklamacija izdelka, mora kupec najprej poslati obvestilo o reklamaciji na e-mail: info@astreja.com. Obvezno mora priložiti skeniran račun, ki dokazuje, da je bil nakup opravljen preko naše spletne trgovine. Astreja, Tezal Teja Zaletelj s.p, v največ petih delovnih dneh po pisnem obvestilu kupca potrdi prejem reklamacije in sporoči, kako bo potekal celoten reklamacijski postopek.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene podatke na strani www.astreja.com. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in za potrebe obveščanja o novostih ter dogodkih naše znamke. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Pravica sodelovanja v nagradni igri

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

Pravila sodelovanja v nagradni igri

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

AVTORSKE PRAVICE

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Želimo vam obilo dobrega počutja!

TEZAL, Teja Zaletelj s.p.

Fužina 25,

1303 Zagradec

M: 031 228 701

info@astreja.com

DŠ: 10094857

MŠ: 6950833000